tiistai 25. maaliskuuta 2014

Lihaperunasoselaatikkoa lapsuudenajan herkkua

Aarteeni ;)


Tein tuossa viime viikolla elämäni ensimmäistä kertaa Lihaperunasoselaatikkoa ihan vain lapsuuden aikoja mietittyäni. Muistan pienenä kuinka paljon pidin laatikosta äitini tekemänä ehkä vain sen yksinkertaisuuden vuoksi. Päätin nyt myös kokeilla tyttärelleni tehdä samaa ja katsoa, mitä mieltä hän nyt siitä on. Mitään suurta suosiota laatikko ei saanut, mutta kyllä hän sitä kuitenkin söi ja minustakin se oli oikein hyvää, mitä nyt olisi mausteita mielestäni voinut olla enemmän, mutta todella yksinkertainen se oli tehdä ja helppo.


Valmis lihaperunasoselaatikko

Lihaperunasoselaatikko

kilo jauhoisia perunoita
3 dl maitoa
3 rkl voita
suolaa
muskottia

400 g jauhelihaa

iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
suolaa 
mustapippuria
paprikajauhetta
voita

Ensin tein perunamuussin. Keitin kuoritut perunat suolatussa vedessä, jonka jälkeen muussasin ne perunasurvimella sekä lisäsin sinne joukkoon pikku hiljaa maidon ja voin. Maustoin suolalla ja muskotilla.

Seuraavaksi paiston jauhelihan sekä pilkotut sipulit. Maustoin ne ja sekotin yhteen perunamuusin kanssa. Laitoin voideltuun uunivuokaan. Päälle laitoin pari voi nokaretta ja paistoin 200 asteessa puoli tuntia.



Leskenlehdet

Mutta en voi nyt taaskaan jättää tätä kevät fiilistelyäni tähän, kun kokoajan löytyy lisää vain kevään merkkejä. Eilen pihalla ollessani kädelle pörräsi jo pieni pökkyräinen kärpänen ja löysin pihalta myös lisää taas leskenlehtiä ja kukkasten alkuja. Tässä aarteitani ja myös se huivi mistä aikaisemmissa viesteissäni olen puhunut.


Tulppaanit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti