tiistai 4. maaliskuuta 2014

Pätkiskakku ja mummun kanakeitto

Enkös tänään taas saanut hyvän syyn leipoa, kun kutsuin kummi-tyttöni ja hänen äitinsä meille kylään. Löysin netistä eräästä blogista herkullisen Pätkiskakku ohjeen ja päätin kokeilla sitä. Olisin vain saanut siitä nätimmän kun olisin levittänyt kuorrutteen nopeammin, mutta nykypäivänähän ei voi enää olla niin ulkonäkö keskeinen. Tärkeintähän on se sisin ja erityisesti MAKU ;)

Pätkiskakku

Pätkiskakku
4dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3-4rkl tummaa kaakaojauhetta
150g sulatettua voita
2dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
6 Pätkistä
3 kananmunaa

Vuoan voiteluun:
rasvaa
korppujauhoja

Kuorrutus:
200g suklaata (laitoin Fazerin sinistä)
100g voita

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut Pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti/kermaviili ja kananmunat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita taikina huolella lastaa käyttäen. Sähkövispilää ei tässä tarvita.
  
Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
  
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen. Voit toki käyttää mikroakin. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. 

Halutessasi voit ripotella päälle vaikka pieniä pätkis hippuna.

Mutta eihän sitä pelkällä kakulla elä niin päätin vielä tehdä meidän pikku neidin herkkua eli mummun kanasoppaa. Kelpasi myös 1v kummitytölleni vaikka hampaita suussa ei vielä kovin montaa ollutkaan.

Mummun kanakeitto

Mummun kanasoppa (ala äiti)

1l vettä
400 g broilerisuikaleita 
1 sipuli
5-6 perunaa
kanaliemikuutio
maissia
parsakaalia
2dl kermaa
5-6 kokonaista maustepippuria

Laitetaan vesi kiehumaan kattilaan, lisätään pippurit ja sipulit.
Paistetaan paistinpannulla broilerisuikaleet.
Perunan palaset lisätään keittoon ja annetaan kiehua melkein kypsiksi. Lisätään kanaliemikuutio, maissit ja parsakaalit ja annetaan kiehua kypsiksi. Lisätään paistetut broilerisuikaleet. Lopuksi lisätään kerma, annetaan kiehahtaa.

Ai että ja nam nam :) sanoi meidän pikku-neiti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti