tiistai 15. huhtikuuta 2014

Virpomista, Me&I ja herkkuja

Me&I kevät 2014 mallistoa
Minulla oli tänä viikonloppuna todella ihanaa. Sain pitkästä aikaa itselleni lauantai vapaan. Päätin järjestää ystävilleni Me&I -kutsut, sillä en itse ole ikinä kyseisille kutsuille päässyt ja halusin tutustua kyseisiin vaatteisiin. Ja kaiken kukkuraksi sain hyvän syyn taas leipoa kaikkea hyvää. Keli oli myös mitä ihanin lauantaina, joten ei olisi päivä voinut paremmin mennä.


Sain anopiltani viikko takaperin Feta-pinaattipiirakkaa ja ihastuin siihen täysin. Resepti on suoraan varmaankin 80-luvulta anna lehdestä. Muokkasin reseptiä hieman mieleisemmäksi. Laitoin tuorejuustoa 200g 100g:n sijasta, sekä jätin oliivit kokonaan piirakan päältä pois. Piirakka oli todella helppo valmistaa ja se saikin monelta ystävältäni kehut. Tässä kuva vieressä reseptistä, kun en sitä jaksanut sitten kirjottaa ylös. Helpompi oli ottaa kuva kännykällä ;)


Feta-pinaattipiirakka
Piirakan lisäksi leivoin kuppikakkuja. Olin tehnyt kyseisiä kuppikakkuja jo pari kuukautta takaperin tyttäreni synttäreille ja totesin ne silloin jo todella hyviksi. Erittäin makeita ne kyllä ovat, ettei niitä kauhean montaa kyllä pysty samalla kertaa syömään, mutta ehkä ihan hyvä vain. Löysin reseptin eräästä blogista, missä oli paljon muitakin hyviä kuppikakku reseptejä, joita en kyllä vielä ole ehtinyt kokeilemaan.

Vanilija -kuppikakut

3 ¼ dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
120 g pehmennyttä voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 ¼ dl maitoa
¾ tl vanilja-aromia

Ota raaka-aineet ajoissa huoneenlämpöön, jotta ne ehtivät lämmetä ennen leipomista. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita jauho ja leivinjauhe hyvin pienessä kulhossa ja aseta se sivuun odottamaan.


Laita pehmeä voi isoon kulhoon ja vatkaa sitä vatkaimen tai yleiskoneen keskinopeudella, kunnes se on tasaista ja sileää. Tässä vaiheessa ylisekoittamisen pelkoa ei vielä ole. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa hyvin, ainakin 3 minuuttia. Lisää munat yksitellen taikinaan ja sekoita jälleen jokaisen jälkeen hyvin.


Lisää jauhoseos kolmessa osassa vuorotellen maidon ja vaniljan kanssa. Siisti nuolijalla välillä kulhon reunoja ja vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen, mutta älä kuitenkaan sekoita liikaa.
Jaa taikina tasan cupcakemuotteihin esimerkiksi kahden lusikan tai jäätelökauhan avulla. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes hammastikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä ainakin 10 minuuttia pellillä ennen siirtämistä.


Vaniljakuorrute (riittää 12 kuppikakkuun)

Kutsujen herkut
120 g pehmennyttä voita
8-14 dl tomusokeria (vähintään yksi paketti)
½ dl maitoa
1 tl vanilja-aromia

Laita voi isoon kulhoon ja lisää 5 dl sokeria, maito ja vanilja-aromi. Vatkaa keskinopeudella, kunnes koostumus on todella tasainen, noin 3-5 minuuttia. Lisää tomusokeria noin 2 dl kerrallaan ja vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen ainakin 3 minuuttia.

Sekoitusaikojen noudattaminen on tärkeää, jotta kuorrutteelle ominainen tasainen ja sileä olemus saavutetaan. Jatka tomusokerin lisäämistä, kunnes kuorrutteessa on hyvä pursotuskoostumus. Mahdollinen elintarvikeväri kannattaa lisätä vasta, kun koostumuksen lopputulos on haluttu, sillä tomusokerin lisääminen vaalentaa väriä melko paljon.

Väsynyt virpoja
Viikonloppuun sattui myös Palmusunnuntai ja naapurini kysyi minua ja tytärtäni lähtemään hänen ja hänen 3-vuotiaan ja 1,5 -vuotiaan lapsensa kanssa virpomaan. Ensin ajattelin, että en viitsi lähteä, mutta ajattelin lopulta tytärtäni ja sitä kuinka hauskaa se hänelle tulisi olemaan. Kävimme lähinnä virpomassa vain parissa naapuri talossa, mutta hän näytti nauttivan siitä täysin rinnoin, kun pääsi yhdessä kavereiden kanssa touhuamaan jotain. Luontoäitikään ei ihan meitä tukenut, sillä vettä satoi todella paljon, mutta mitä sitä nyt ei oman lapsensa eteen tekisi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti