Me&I kevät 2014 mallistoa |
Sain anopiltani viikko takaperin Feta-pinaattipiirakkaa ja ihastuin siihen täysin. Resepti on suoraan varmaankin 80-luvulta anna lehdestä. Muokkasin reseptiä hieman mieleisemmäksi. Laitoin tuorejuustoa 200g 100g:n sijasta, sekä jätin oliivit kokonaan piirakan päältä pois. Piirakka oli todella helppo valmistaa ja se saikin monelta ystävältäni kehut. Tässä kuva vieressä reseptistä, kun en sitä jaksanut sitten kirjottaa ylös. Helpompi oli ottaa kuva kännykällä ;)
Feta-pinaattipiirakka |
Vanilija -kuppikakut
3 ¼ dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
120 g pehmennyttä voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 ¼ dl maitoa
¾ tl vanilja-aromia
Ota raaka-aineet ajoissa huoneenlämpöön, jotta ne ehtivät lämmetä ennen leipomista. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita jauho ja leivinjauhe hyvin pienessä kulhossa ja aseta se sivuun odottamaan.
Laita pehmeä voi isoon kulhoon ja vatkaa sitä vatkaimen tai yleiskoneen keskinopeudella, kunnes se on tasaista ja sileää. Tässä vaiheessa ylisekoittamisen pelkoa ei vielä ole. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa hyvin, ainakin 3 minuuttia. Lisää munat yksitellen taikinaan ja sekoita jälleen jokaisen jälkeen hyvin.
Lisää jauhoseos kolmessa osassa vuorotellen maidon ja vaniljan kanssa. Siisti nuolijalla välillä kulhon reunoja ja vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen, mutta älä kuitenkaan sekoita liikaa.
Jaa taikina tasan cupcakemuotteihin esimerkiksi kahden lusikan tai jäätelökauhan avulla. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes hammastikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä ainakin 10 minuuttia pellillä ennen siirtämistä.
Vaniljakuorrute (riittää 12 kuppikakkuun)
Kutsujen herkut |
8-14 dl tomusokeria (vähintään yksi paketti)
½ dl maitoa
1 tl vanilja-aromia
Sekoitusaikojen noudattaminen on tärkeää, jotta kuorrutteelle ominainen tasainen ja sileä olemus saavutetaan. Jatka tomusokerin lisäämistä, kunnes kuorrutteessa on hyvä pursotuskoostumus. Mahdollinen elintarvikeväri kannattaa lisätä vasta, kun koostumuksen lopputulos on haluttu, sillä tomusokerin lisääminen vaalentaa väriä melko paljon.
Väsynyt virpoja |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti