keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Nyt se on sitten syksy ja grillikausi päättynyt

Ulkona tuulee ja sataa vettä. Lämmintäkin hyvä jos on edes kymmentä plus astetta. Ulos, kun lähtee joutuu pukemaan kauhean kerroksen vaatteita pikku neidille ettei tule kylmä. Kesällä, kun voi vain lähteä ovesta ulos samat vaatteet päällä, mitkä oli sisälläkin. Ei siis ulos viitsi enää mennä edes grillaamaan, mutta kesällä söin kyllä ylivoimasesti parasta lihamarinaadia. Sain ohjeen anopiltani ja tiedän varmasti käyttäväni ohjetta taas ensi vuonna.

KESÄN PARAS GRILLIKASTIKE

2dl ketsuppia
0,5dl siirappia
0,5dl fariinisokeria
0,5-1dl coca colaa
1rkl worchestershire kastiketta
1 sipuli (silpottuna)
3 valkosipulinkynttä
1tl chilijauhetta
2-3tl suolaa
2tl timjamia
2tl oreganoa
2tl rosmariinia
2tl paprikajauhetta
1tl tabascoa
2rkl punaviinietikkaa tai balsamiviinietikkaa

Kaikki ainekset blenderiin ja sekoitetaan tasaiseksi kastikkeeksi.

Sivele nuijitut pihvit molemmin puolin kastikkeella ja anna marinoitua yön yli jääkaapissa. Ylimääräisen kastikkeen voi kaataa pihvien päälle.

Käytin itse possun sisäfilettä, jonka leikkasin ja nuijin. Hyvää kyllä tuli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti