perjantai 7. syyskuuta 2012

Kinkkupiirakka

Ystäväni piti tänään tulla meille kylään kolmen kuukauden ikäisen tyttärensä kanssa, mutta pienokainen sai yllättäen kuumetta. Leivoin eilen vieraita ajatellen kinkkupiirakkaa ja siitä tulikin erityisen hyvää. Piirakka on kyllä todella helppo ja nopea valmistaa. Harmi vain, että pikkunen sairastui. Piirakka jäi nyt siis itselle syötäväksi.

KINKKUPIIRAKKA



Pohja:

100g leivontamargariinia
2dl vehnäjauhoja
1/4tl suolaa
1tl paprikajauhetta
2rkl vettä

Täyte:

200g savukinkkua
1/2 paprika
1dl purjoa
100-200g juustoraastetta
3 munaa
2dl kermaa
mustapippuria
valkosipulia

Pohja ohje:

Sekoita kuiva-aineet ja rasva sekaisin murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja levitä piirakka vuuan pohjalle. Levitä myös reunoille. Itse käytin 26cm halkaisijaltaan piirakkavuokaa.

Täyte ohje:

Kuutioi ja pilko kinkku, paprika ja purjo. Raasta juusto. Levitä ainekset pohjan päälle. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää kerma munien joukkoon ja mausta seos mustapippurilla. Halutessasi voit myös murskata joukkoon yhden valkosipulin kynnen. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Paista noin 200 asteessa uunin keskitasolla noin puoli tuntia, kunnes piiras saa kauniin ruskean värin ja täyte on hyytynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti