sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Elämäni toinen raakakakku!

Löysin Lily sivustolta ruoka aiheisen kirjoituksen, missä oli raakakaakaobrownien ohje. Mieheni kun syö vain kerran kuukaudessa herkkuja ja nyt isänpäivä ei osunut siihen. Niin oli sitten leivottava jotain terveellisempää. Olisin voinut leipoa kakun vielä pienempään vuokaan, että olisin saanut siitä paksumman, mutta hyvä harjoitus kappale :). Jos et ole makeiden jälkiruokien ystävä tämä sopii sinulle kuin nenä päähän. Kuva ei ole paras mahdollinen, kun oli ilta ja käytin kännykkäni puhelinta.

Raakakaakaobrownie


Raakabrownie-pohja
2,5 dl saksanpähkinöitä
1 dl raakakaakaojauhetta (voit käyttää myös tavallista, sokeroimatonta tummaa kaakaojauhetta, jos et niin piittaa raakuudesta)
ripaus meri- tai vuorisuolaa
1 dl manteleita
2,5 dl pehmeitä kivettömiä taateleita
Laita saksanpähkinät monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja jauha niin hienoksi kuin saat, mieluiten aivan jauhemaiseksi. Tehosekoitin voi olla tässä hankala, koska näin pienellä määrällä terät jäävät yleensä sutimaan tyhjää, mutta riippuu tietysti vähän mallista, koosta ja tehoista. Itse käytän sellaista sauvasekoittimen päähän iskettävää "sipulileikkuria", jossa on pieni kulho ja pohjalla viuhuen pyörivät terät. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja suola ja pyöräytä sekaisin.
Lisää sen jälkeen joukkoon taatelit muutama kerrallaan ja hienonna. Rouhi mantelit veitsellä ja sekoita raakabrownietaikinan joukkoon.
Taputtele seos pieneen vuokaan tai irtopohjavuokaan (itse käytin halkaisijaltaan 18-senttistä pyöreää uunivuokaa) ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Jälkkäri on valmis jo tällaisenaan, mutta halutessasi voit vielä lisätä kuorrutuksen ja siivutetut mansikat.
Raakasuklaakuorrute (toimii myös sellaisenaan moussena!)
1 tai 2 kypsää avokadoa
3-4 rkl hunajaa (vaahterasiirappi on tässä ihanaa, jos et ole niin tarkka raakuudesta)
1/2 dl raakakaakaojauhetta tai tavallista tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl vaniljauutetta
hyppysellinen meri- tai vuorisuolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään monitoimikoneessa (tehosekoitin voi olla tässäkin huono, jos kannu on kovin suuri, mutta kannattaa kokeilla) ja blendaa kunnes seos on aivan sileää. Levitä kakun päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
Ripottelin päälle vielä mantelirouhetta, vaikka se ei kuulut alkuperäiseen ohjeeseen. Sekoitin hunajan myös tilkkaan vettä, että sain siitä juoksevampaa.

2 kommenttia:

  1. Olipa hauska törmätä tuttuun naamaan (popista), kun googlasin tietoa raakakakuista! :) On tämä maailma pieni paikka :D Mun olisi nimenomaan tarkoitus testata raakakakun tekemistä tehosekoittimella, mutta ei se tainnutkaan olla ihan niin simppeliä kuin olin ajatellut... :D Aurinkoista kesän odotusta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen kovin koittanut sulle tähän vastata, mutta vähän heikoin tuloksin :D ihanaa saada tänne joltakin kommentti ja törmätä varsinkin tuttuihin kasvoihin. Tämä oli mielestäni todella helppo ohje, jos vain on riittävän tehokas blenderi kotona. Kannattaa ihmeessä osallistua Pure. raakakakku -kurssille niitä järjestetään vähän väliä ja sieltä saa todella hyviä vinkkejä ja ohjeita. Jos siis sinulta vain aikaa ja innostusta riittää :). Kiitos kommentista ja lämmintä kesää sinulle.

      Poista