lauantai 25. elokuuta 2012

Kanapata



Edellis päivänä löysin erään naisen blogista todella hyvän kanapadan ohjeen ja oli pakko kokeilla sitä saman tein. Hän itsekkin kehui kanapataa blogissaan, eikä suotta. Tässä alla ohje hieman muunneltuna, mutta päälisin puolin sama. Kiitos kuitenkin kuuluu hänelle.


KANAPATA


Kastike:

1kg kananrintapaloja
2 omena
1 sipuli
n.600ml soijakerma
3 + 3rkl soijakastike
2tl garam masala
2tl curry
suola
chili

Kurkumariisi:

basmatiriisi
kurkuma
suola

Kastike ohje:

Puhdista ja leikkaa kananfileet pieniksi kuutioiksi. Leikkaa myös omenat kuutioiksi ja viipaloi sipuli. Paista kana ja sipuli isossa paistinpannussa tai padassa (laita tilkka oliiviöljyä). Lisää hetken päästä 3 rkl soijakastiketta. Kun sipuli on kuullotettu hyvin ja kananpalat ruskistuneet, lisää paistinpannulle omenakuutiot, toiset 3rkl soijakastiketta, 2tl garam masalaa, 2tl currya ja ripaus suolaa sekà chiliä. Hauduta kannen alla, kunnes omena on lähes soseutunut tai pehmentynyt pannulle. Lisää kerma, sekoita ja tarkista maku. Mikäli haluat voit lisätä kastikkeeseen lisää suolaa, currya tai hiukan garam masalaa.
Jätä tulelle hetkeksi ilman kantta, jonka jälkeen ruoka on valmis.

Kurkumariisi ohje:

Laita isoon teflonkattilaan runsaasti vettä ja lämmitä, kunnes vesi alkaa kiehua. Lisää reilusti suolaa ja kurkumaa, kaada riisi joukkoon. Anna riisin kiehua ilman kantta n.8 minuuttia/al dente. Valuta sitten vesi pois, käytä sekä riisiä että teflonkattilaa nopeasti kylmän veden alla. Huuhtele kylmällä vedellä eritoten kattilan ulkopohja. Laita kattilaan hieman oliiviöljyä ja levitä se tasaisesti koko pohjalle. Muodosta riisistä keko kattilan pohjalle ja tee keon keskelle reikä, joka ulottuu kattilan pohjalle asti. Kiedo sitten kattilan kansi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Aseta kattila liedelle hyvin alhaiselle tulelle, aseta pyyhkeeseen kiedottu kansi tiiviisti kattilan päälle ja jätä hautumaan miedolle lämmölle n. 20 minuutiksi, kunnes pohjalle jäänyt riisi on rapeaa, mutta ei palanutta. Tarjoile heti kastikkeen lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti