keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Runebergin tortut

Löysin aivan ihanan runebergin torttujen reseptin netistä Kinuskikissan sivuilta. Moni kehui tekemiäni torttuja parhaiksi mitä on koskaan syönyt ja pohti mitä niihin olin laittanut. Muokkasin reseptiä kyllä vähän. Suosittelen kokeilemaan kyllä


Runebergin tortut


12-14 kappaletta

Taikina: 100 g piparkakkuja (Tannisen piparkakkuja) 2 ½ dl mantelijauhetta 3 dl täysjyvävehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 rkl kardemummaa 1 rkl vaniljasokeria 250 g voita  3 dl sokeria 4 munaa 2 dl kuohukermaa

Kostutus: 2 dl vettä 2 rkl sokeria3 rkl punssia

vadelmahilloa sokerikuorrutetta

Hienonna piparkakut tehosekoittimella. Sekoita keskenään piparimurut, mantelijauhe, täysjyvävehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma ja vaniljasokeri.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksitellen vatkaten munat. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja kermaa.

Lusikoi taikina silikonisiin muffinssivuokiin. Kypsennä 200 asteessa 20-25 minuuttia. Jos käytettävissäsi on vain 6 vuokaa, kypsennä tämän jälkeen toinen erä.

Leikkaa muffinssien hattu pois, jotta saat tasaisen pinnan. Tästä puolesta tulee tortun pohja.Mittaa kattilaan vesi ja sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri on liuennut veteen. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon likööri.

Upota muffinssi kostukkeeseen puoliväliin saakka. Anna olla nesteessä hetken aikaa (laske suunnilleen viiteen). Ota ylös ja kasta sitten toinen puoli.

Laita päälle teelusikallinen vadelmahilloa. Pursota sokerikuorrutteella reunus ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti